Lify, str. Babadag nr.4, Tulcea

versiunea: 1.11.2019

Începând cu 25 mai 2018 se aplică în domeniul protecției datelor în întreaga Europă prevederile unitare ale Regulamentului General privind Protecția Datelor UE (RGPD). În următoarele informații privind protecția datelor vă informăm cu privire la prelucrarea de către Lify Romania („LIFY“ și/sau „noi“ și/sau „responsabilul“,  “magazinul”) a datelor cu caracter personal în conformitate cu RGPD și a legislației aplicabile în domeniul protecției datelor. În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile noastre cu privire la protecția datelor. 

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Prelucrarii datelor cu caracter personal, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui text.

1. Datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor

Dacă aveți întrebări sau observații cu privire la informațiile nostre privind protecția datelor vă rugăm să ne contactați la urmatoarele adrese:

LIFY

Pentru Mihai Patrascu

Tulcea, str Babadag, nr.4 

sau

clienti@lify.ro

Mentiunati pe plic sau in subiectul mailului: Protectia Datelor Personale

2. Scopurile prelucrarii 

Satisfacerea cererilor dvs cu privire la serviciile LIFY solicitate astfel:

 1. Prelucrarea comenzilor si solicitarilor dvs: prelucrarea, identificarea, validarea, modificarea, expedierea, facturarea, returnarea, rambursarea, solutionarea problemelor si reclamatiilor.
 2. Acordarea de finantari
 3. Emiterea cardurilor de fidelitate sau bonificatie
 4. Asigurarea asistentei la cumparare si ulterior pentru orice nevoie sau informatie legata de serviciile si produsele noastre (e-mail, telefon, chat, SMS, messenger, Whatsapp)
 5. Crearea si administrarea contului dvs.
 6. Aplicarea diverselor mecanici de bonificatie, promotii si oferte pesonalizate.

Oferirea celor mai bune informatii personalizate sau generale pentru a va ajuta sa cumparati de la noi sau sa obtineti diverse informatii:

 1. Trimiterea de oferte, personalizate sau generale prin toate mijloacele electronice sau offline prin care va putem contacta conform datelor pe care le-ati impartasit in acest scop.
 2. Identificarea unui set de nevoi, a unor produse similare sau complementare de care ati putea fi potential interesata.
 3. Stabilirea unor grupuri si profile de cumparatori.
 4. Informarea cu privire la activitati de marketing sau alta natura pe care le desfasuram.
 5. Solicitarea participarii in diverse actiuni sociale sau de marketing (de exemplu sondaje sau cercetari de piata).
 6. Interesul nostru legitim de comunicare si promovare.

Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor si comfortului dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează într-o măsură semnificativă.

În majoritatea cazurilor, initiem comunicările de marketing in urma consimțământului dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

 • Modificarea setărilor din contul de client în secțiunea “Setarile mele”;
 • Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;
 • Contactarea directa LIFY folosind detaliile de contact descrise mai sus.

Bineinteles ca ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

Imbunatatirea siteului, aplicatiei, inventarului social si a serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună informare, orientare si experiență de cumpărare online. Pentru aceasta colectam și utilizam anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Aceste activități sunt parte a efortului de a va oferi cea mai buna informatie care sa va ajute sa luati cele mai bune decizii si, evident, pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

Pentru apararea si realizarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

 • Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei LIFY față de atacuri cibernetice:
 • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
 • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
 • Masuri de a asigura obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatie.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

3. Categorii de date personale prelucrate

 • Datele pe care le completati cand va creati cont pe lify.ro
 • Datele pe care le trimiteti cand faceti diverse setari ale contului
 • Produsele pe care le vizitati sau le adaugati la favorite
 • Listele tip Whislist
 • Comportamentul din timpul vizitarii site-ului
 • Comportamentul deschiderii si citirii comunicarilor electronice
 • Informatiile din Cookies si tehnologii similare pe site sau aplicatie.

Exemplificativ enumeram unele dintre aceste date: nume, prenume, adresa e-mail, telefon, data nasterii, datele cardului bancar, adresa de livrare, metoda de plata.

Colectăm și prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web sau a folosirii aplicației smartphone, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului si comportamenului dvs.

4. Cine poate primi datele dvs cu caracter personal

Putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

 • societăților din cadrul aceluiași grup de societăți ca LIFY;
 • partenerilor LIFY;
 • furnizorilor de servicii de curierat;
 • furnizorilor de servicii de plată/bancare;
 • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
 • furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
 • furnizorilor de servicii IT;
 • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

5. Protejam datele tale

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, realitatea este că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

6. Drepturile dvs

Pe scurt (detaliat mai la finalul documentului):

 • Puteti solicita accesul la datele dvs pe care le detine lify.ro
 • Puteti solicita remedierea oricaror greseli
 • Va puteti opune la prelucrarea datelor dvs cu caracter personal
 • Puteti solicita stergerea datelor dvs cu caracter personal
 • Puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs
 • Aveti dreptul la portabilitatea datelor
 • Va puteti plange autoritatii de supraveghere competente
 • Va puteti adresa instantelor competente

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să respectati următoarele recomandari dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului LIFY. In caz contrar, vă vom verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Accesul

Puteți să ne cereți:

 • să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
 • să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
 • să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

Rectificarea

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
 • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau
 • dați curs unui drept legal de a vă opune; sau
 • acestea au fost prelucrate ilegal; sau
 • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

 • pentru respectarea unei obligații legale; sau
 • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul LIFY si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la LIFY, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar LIFY va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului LIFY, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Restricționarea prelucrării datelor

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 • acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau
 • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau
 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
 • v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

 • avem consimțământul dvs.; sau
 • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
 • pentru a proteja drepturile LIFY sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

 • prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs și prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opoziția

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

Luarea de decizii automate

Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

 • produce efecte juridice cu privire la dvs. sau vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

 • ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.
 • este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.
 • se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

Plângeri

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.